Teipin painoaineisto

Painetun pakkausteipin painomateriaali

Artikkeli tarkastelee lähemmin teipin painatusta aineiston näkökannalta. Minkälainen aineiston pitäisi olla, ja missä tiedostomuodossa se olisi hyvä toimittaa tilausta tehdessä.

Yleistä

Tuotantoprosessi noudattaa tiukkoja ympäristöstandardeja, mikä on meille ensiarvoisen tärkeää. Valmistusvaiheessa käytetään parhaita mahdollisia raaka-aineita varmistaaksemme tuotteidemme laadun ja asiakastyytyväisyyden.

Valitsemme painetut teippimme asiakkaidemme tarpeiden mukaisesti, tarjoten erilaisia liimavaihtoehtoja. Näin varmistamme, että painetut teippimme ovat luotettava tapa suojata lähetyksiä vaurioilta. Perustamme toimintamme pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin ja panostamme tuotteiden laadun ylläpitämiseen.

Olemme myös sitoutuneet jatkuvaan tuotevalikoimamme laajentamiseen, jotta voimme tarjota jokaiselle asiakkaallemme juuri heidän tarpeisiinsa sopivan vaihtoehdon.

Painetun pakkausteipin painatuksen suunnittelu

Painatuksen suunnittelu kannattaa tehdä huolellisesti. Painomateriaali luodaan aina vektorimuotoisena aineistona. Aineistot jotka eivät ole vektorimuodossa kuten esimerkiksi kuvat, jotka sisältävät pikselirakennetta täytyy muuntaa vektorimuotoon.

Ilman vektorointia painomuottia ei voida valmistaa. Mikäli vektoroitava kuva ei ole riittävän laadukas ja se on mitoiltaan pienikoinen, vektorointi ei välttämättä onnistu vaadittavalla lopputuloksella.

Painetun pakkausteipin painatuksen suunnittelu

Aineiston tiedostomuodot

Eri järjestelmien (Windows ja Mac) välisten ristiriitojen välttämiseksi tiedosto kannattaa muuntaa PDF -muotoon. Mikäli PDF -tiedosto sisältää tekstiä, fontit on muutettava vektorigrafiikaksi tai ne on sisällytettävä PDF -tiedostoon. Muita tuettuja vektorigrafiikkaa sisältäviä tiedostomuotoja ovat: .cdr, .eps, .psd.

Aineiston tiedostomuodot

Painatuksen värit

Painatuksen värit perustuvat Pantone C ja HKS -väripaletteihin, mutta myös RAL-värisävyjä voidaan käyttää. Jos aineisto sisältää CMYK tai RGB -värisävyjä muutamme ne Pantone sävyiksi jotka ovat mahdollisimman lähellä haluttuja värisävyjä.

Painatuksen värit

Rasterointi eli liukuvärjäys

Rasteri on yksivärinen kuva, joka koostuu pienistä pisteistä jotka antavat vaikutelman niin kutsutuista puolisävyistä normaalietäisyydeltä katsottuna. Rasterin avulla voimme saada useita sävyjä yhdestä väristä, säilyttäen kuitenkin vähintään 20% ja enintään 80% alkuperäisestä Pantone tai HKS -väristä. Rasterivärjäystä käytettäessä painatus ei ole täysin tarkkarajainen läheltä katsottaessa.

Rasterointi eli liukuvärjäys

Painatuksen pituus

Painoalueen pituus määrää alueen jolle logo ja muut tiedot voidaan tulostaa, sekä niiden välisen vapaan painamattoman alueen. Painoalueet ovat pituudeltaan 150,7 mm, 188,5 mm, 219,8 mm, 245,0 mm, 251,2 mm, 282,6 mm, 314,0 mm, 345,4 mm, 370,5 mm ja 395,6 mm.

Painatus tehdään kiinnittämällä painolevy rumpuun, jossa jokainen rummun kierros on yksi toisto teipillä olevasta kuviosta.

Painatuksen pituus

Painetun teipin pohjan värjäys

Mikäli halutaan värjätä teipin pohja kokonaan jollakin Pantone värisävyllä, painatusten väliin jää näkyviin 1-2 mm levyinen valkoinen pystyviiva. Pystyviiva toistuu yleensä yhden tai kahden painatuksen välein, riippuen aineiston leveydestä.

Painatus voidaan toteuttaa myös ilman valkoista pystyviivaa lisämaksullisena Sleeve -painatuksena. Painoalueen leveys täytyy silloin olla 314 mm.

Painetun teipin pohjan värjäys

Tutustu painettuihin teippeihin

Painettu pakkausteippi vahvuus 50 my

Pakkausteippi 50 my

Suomen edullisin painettu pakkausteippi.

Painettu pakkausteippi vahvuus 55 my

Pakkausteippi 55 my

Painettu pakkausteippi vaativaan pakkaamiseen hiljaisella kelauksella.

PVC teippi painatuksella

PVC pakkausteippi 53 my

Hiljainen painettu pakkausteippi vaativiin olosuhteisiin.

Painettu paperiteippi

Paperiteippi 125 my

Ekologinen painettu paperiteippi vaativaan pakkaamiseen.